Dacă te gândești că vrei să-ți deschizi o afacere, încă de pe băncile facultății, trebuie să știi ce este bine să faci și care este procesul prin care trebuie să treci pentru a-ți înființa un SRL. În acest articol vei învăța care sunt pașii necesari pentru înființarea unei societăți și cum poți beneficia de o reducere de câteva sute de lei, pentru că ești student.

De ce taxe și tarife ești scutit la înființare?

Daca esti student si vrei sa pornesti o afacere statul te sprijina, prin scutiri de taxe și tarife pentru:

Trebuie totuși să îndeplinești următoarele condiții:

Facilitățile prezentate mai sus nu includ taxa achitata pentru verificarea și rezervarea firmei și a emblemei respectiv taxa judiciara de timbru si timbru judiciar. Specialistii juridici avertizează studenții ca aceste facilități se acorda numai o singura data pentru un singur student sau pentru un grup de studenți care doresc sa intemeieze o firma impreuna.

De asemenea, este foarte important de reținut ca în situația în care intervine cesionarea totala sau parțială a acțiunilor sau a părților sociale în termen de 3 ani, fondatorii societății vor fi obligați să restituie integral suma reprezentand totalitatea reducerilor de taxe acordate la înființarea firmei respective. Cu alte cuvinte, trebuie ca afacerea ta să fie deschisă pentru minim trei ani dacă beneficiezi de aceste beneficii.

Cum primești reducerea?

Ca să primești reducerea, ai nevoie de o adeverință de la Universitate care atestă faptul că îndeplinești toate condițiile legale pentru primirea reducerii! Cel mai bine este să mergi la secretariatul facultății tale și să întrebi ce trebuie să faci pentru a primi adeverința! De obicei poți primi documentul în aceeași zi, însă în funcție de facultate e posibil să ai nevoie de foaia matricolă sau alte documente.

De ce documente ai nevoie pentru înființarea societății?

Persoanele care doresc să își înființeze o afacere în timpul anilor de la facultate trebuie sa obtina următoarele documente oficiale:

Trebuie să știi că pentru înființarea societății, trebuie să vii cu un capital social minim de 200 de lei. Îți recomandăm să lucrezi cu o firmă de înființări societăți dacă vrei să termini procesul mai rapid, (deși costul înființării va fi mai mare) însă poți să faci documentele și singur, însă trebuie să știi că e un proces ce îți va lua puțin timp!

Articol scris de Daniel Croitor
Fondatorul Obține Clienti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *